Jahodové palačinky s kolagenem

Jahodové palačinky s kolagenem

  • Příprava: 0 min.
  • Obtížnost: středně pokročilí
  • To vyhovuje: 6 porcí

Ingredience

  • 3 vejce
  • 120 ml světlého kokosového mléka
  • 235 ml jablečného pyré (bez přidaného cukru)
  • 3 lžíce změklého másla nebo kokosového oleje
  • 2 lžičky jablečného octa
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 6 lžic kokosové mouky
  • 2 odměrky Vital Proteins Collagen Peptides
  • 1 lžička mleté skořice
  • Velká špetka mletého muškátového oříšku
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 600 g jahod, nakrájených na plátky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce studené vody
  • 2 lžíce medu nebo javorového sirupu

Způsob přípravy

  1. Příprava jahodové polevy

    Začněte přípravou jahodové polevy. Do středně velké pánve přidejte polovinu jahod s citronovou šťávou, vodou a medem.

  2. Příprava pánve pro palačinky

    Rozpalte širokou pánev na střední až středně nízkou teplotu. Lehce namažte máslem a těsto vložte do pánve ve tvaru palačinky.

  3. Před podáváním položte na 3-5 minut na chladicí mřížku. Opakujte se zbývajícím těstem.

  4. Máte hotovo!

    A máte hotovo! Můžete si jít užít jahodové palačinky s kolagenem.