Jak se Vital Proteins

Jak se Vital Proteins užívá?

Je důležité si uvědomit, že kolagenové produkty Vital Proteins nejsou náhradou pestré stravy, ale pouze jejím doplňkem. Pokud jde o doplňky stravy, běžná doporučená denní dávka je 10–20 gramů kolagenu, což odpovídá 1 až 2 odměrkám kolagenu Vital Proteins.

U hovězí varianty je doporučená denní dávka 20 gramů, u mořské (= rybí) je to 12 gramů. Důvodem menší doporučené denní dávky mořské vs. hovězí varianty je vyšší koncentrace aminokyseliny glycin v mořské variantě. To znamená, že 12 g mořského kolagenu obsahuje podobné množství glycinu jako 20 g hovězího kolagenu.

Nasypat, zamíchat a vypít!

Kolageny Vital Proteins jednoduše nasypejte do vašeho oblíbeného nápoje. Jsou skvělé do horkých, teplých i studených nápojů. Jen pozor na ledové a sycené! Kolagenový prášek a sycené nápoje si spolu moc dobře nerozumí, protože bublinky na sebe prášek navážou a v nápoji žmolkovatí – udělají se vám hrudky nebo nápoj vypění. V ultra ledovém nápoji se kolagen zase hůře rozmíchává a mohou se také tvořit hrudky. Obecně platí, že čím teplejší tekutina je, tím lépe se kolagen beze zbytku rozpustí. Pokud si však přejete udělat ledovou kávu nebo ledovou limonádu s kolagenem, pak kolagen nejprve rozpusťte v troše teplé tekutiny (nebo v tekutině pokojové teploty) a poté dolijte ledovou část či přidejte led. A je hotovo!

Kolageny Vital Proteins můžete dokonce použít i při přípravě dezertů, dresinků nebo dalších pokrmů. Lze je použít i při pečení, pokud pečeme na teplotě do 190 stupňů. Nejlépe se pracuje s naším neochuceným kolagenem, který je výborný do jakéhokoliv nápoje, stejně tak do slaných i sladkých jídel. Jestli jste nováčkem ve světě kolagenu nebo hledáte inspiraci, podívejte se na naše recepty, kde je kolagenový prášek Vital Proteins vždy jednou z ingrediencí.

Kolageny Vital Proteins jsou perfektní, protože se přizpůsobí vašim návykům a rituálům. Pokud vám kolagen nechutná ve vodě, zkuste ho třeba v džusu nebo čaji. Objevte tu vaši nejoblíbenější a nejjednodušší variantu. Uvidíte, že se kolagen Vital Proteins záhy stane vaším nejlepším přítelem, který tu bude vždy pro vás.

Jak dlouho kolagen užívat?

U kolagenu je klíčová pravidelnost a trpělivost. Každý z nás je jedinečný, proto je velmi těžké obecně definovat nebo jakkoliv specifikovat délku užívání. Také záleží, s jakým cílem kolagen začínáte užívat. Od mnoha našich věrných zákazníků víme, že první změny lze pozorovat už po 4-6 týdnech pravidelného užívání 20 g kolagenu Vital Proteins. Jako dobrou strategii proto doporučujeme zařadit Vital Proteins do své každodenní rutiny a nasypat si ho třeba do ranní kávy či čaje.

Můžete však vyzkoušet i 2měsíční kúru 2x do roka. Je to jen a jen na vás!

Mohou produkty Vital Proteins užívat těhotné či kojící ženy anebo děti?

Kolagen je bílkovina, která je našemu tělu zcela přirozená. Jeho dostatek v těle pomáhá celkovému zotavení po porodu, zlepšuje hojení ran, pomáhá při vypadávání vlasů po porodu a zlepšuje kvalitu nehtů. Pomáhá i při regeneraci kůže celého těla, na strie a problémy s pletí. Jako doplněk stravy jsou naše kolagenové peptidy obecně uznávány jako bezpečné. Doplňky stravy mohou být uvedeny na trh pouze tehdy, když splňují přísné bezpečnostní parametry. Doporučujeme se však nejprve poradit s vaším ošetřujícím lékařem, protože nutriční potřeby se mohou při těhotenství a kojení lišit.

Naše kolageny jsou vhodné pro děti od 3 let. Pokud si nejste jistí, zda kolagen podávat svým dětem, doporučujeme se nejprve poradit s vaším pediatrem.

Mohou se kolageny Vital Proteins užívat společně s léky?

Kolagen ani kolagenové peptidy nepatří mezi léčivé přípravky, proto se kontraindikací s léky, které běžně užíváte, nemusíte bát. Pokud však máte pochybnosti, proberte doplňování kolagenu souběžně s vašimi léky se svým ošetřujícím lékařem.

Jak se Vital Proteins skladuje?

Balení doporučujeme skladovat na suchém a chladném místě a mimo dosah dětí.

Máte nějaké otázky, na které jste nenašli odpověď? Nahlédněte do FAQ, kde odpovídáme na nejčastější dotazy našich zákazníků.