Co je Vital Proteins?

CO JE VITAL PROTEINS A NAŠE PRODUKTY

Vital Proteins je řada kolagenových doplňků stravy, které blahodárně působí na náš organismus a pod    porují mladistvý vzhled a zdravý životní styl.

Víte, že po 25. roku života nám vlastní tvorba kolagenu klesá až o 1 % procento ročně? Doplňováním kolagenu ve formě hydrolyzovaných kolagenových peptidů (prostřednictvím doplňků stravy) můžeme podpořit naše tělo, aby si udrželo dostatek této klíčové bílkoviny (neboli proteinu).

V nabídce kolagenů Vital Proteins najdete jak hovězí, tak mořské kolagenové peptidy. Je čistě na vás a vašich preferencích, který si vyberete!

Kolagenové peptidy (neboli hydrolyzovaný kolagen či hydrolyzované kolagenové peptidy) jsou malé, rozpustné částice bílkovin, které vznikly enzymatickou hydrolýzou kolagenu. Hydrolyzované kolagenové peptidy jsou kolagen, který byl rozložen na nejmenší možné částice, což umožňuje tělu lépe ho trávit a vstřebávat. Na rozdíl třeba od vývaru z kostí, který obsahuje mnohem větší částice, které neprojdou trávicím traktem.

Stačí, když odměrku či dvě přidáte každý den do svého oblíbeného nápoje nebo jídla a tím kolagen v těle snadno doplníte. Kolagen tvoří až třetinu bílkovin v našem těle a je nepostradatelný pro naše kosti, klouby a kůži a kvalitu vlasů i nehtů. I díky němu naše tělo funguje tak, jak má. Zdravý životní styl je důležitý pro všechny věkové kategorie a nejlepší je začít o sebe pečovat preventivně. Dříve, než nastanou nějaké problémy. Proto doporučujeme zařadit kolagenový doplněk stravy do vaší běžné stravy jako součást zdravého životního stylu.

Společné vlastnosti produktů Vital Proteins

  1. Obsahují vysokou dávku kolagenu na porci – až 20 g!

  2. Kolagen v produktech je hydrolyzovaný = bioaktivní, tzn. naše tělo ho lehce přijme, stráví a vstřebá

  3. Dobře se rozpouští v horkých i studených nápojích

  4. Nemají přidaný cukr, barviva, ani jiné zbytečnosti

  5. Jsou vyráběny bez lepku a bez laktózy

  6. Kolagen je získáván pouze z kvalitních zdrojů

Vital Proteins Collagen Peptides

  • 20 g kolagenových peptidů na porci

  • Nejvyšší množství kolagenu na porci na trhu*

  • Tvořen 1 ingrediencí – pouze čistý kolagen bez příměsí

  • Bez vůně a chuti

  • Vhodné do teplých a studených nápojů

  • Složením hovězí kolagen

  • Ve formě jemného prášku

Vital Proteins Marine Collagen

  • 12 g kolagenových peptidů na porci

  • Vysoké množství kolagenu na porci

  • Tvořen 1 ingrediencí – pouze čistý kolagen bez příměsí

  • Bez vůně a chuti

  • Vhodné do teplých a studených nápojů

  • Složením mořský kolagen z bělomasých ryb

  • Vhodný pro pescetariány

  • Ve formě jemného prášku

Výhody mořského kolagenu jsou stejné jako u hovězího – je čistě na vás a vašich preferencích, který z nich si vyberete.
Důvodem menší doporučené denní dávky mořské vs. hovězí varianty je vyšší koncentrace aminokyseliny glycin v mořské variantě. To znamená, že 12 g mořského kolagenu obsahuje podobné množství glycinu jako 20 g hovězího kolagenu.


Vital Proteins jsou nejprodávanější kolageny v USA**

Produkty Vital Proteins mají dlouholetou tradici vysoké kvality a jsou vyrobeny pouze z přírodních surovin.

Používáme šupiny, kůže ryb a hovězí kůže, které jinak nemají v masném průmyslu využití. Tím snižujeme plýtvání a zlepšujeme udržitelnost. Do produktů nepřidáváme žádná dochucovadla ani barviva. Naše obaly neobsahují BPA (bisfenol A) ani BPS (bisfenol S) a jsou recyklovatelné.

Věříme, že si zasloužíte vysoce kvalitní kolagen. Zavázali jsme se k tvorbě prémiových produktů na bázi kolagenu, které jsou vyrobeny z jednoduchých ingrediencí a podporují ty, kteří chtějí žít plnohodnotný a aktivní život. Vytváříme produkty, kterým věříme a jsou vyrobeny ze snadno vyslovitelných přísad.

Kde je Vital Proteins k dostání?

Všechny produkty Vital Proteins zakoupíte ve vašich oblíbených lékárnách a drogeriích. Jejich přehled najdete zde.


Nevíte, jaký kolagen si vybrat? Zákazníkům, kteří s kolagenem začínají, doporučujeme jako první vyzkoušet Vital Proteins Collagen Peptides.  Můžete jej přimíchat jak do horké kávy či čaje, tak i do studených nápojů. Rovněž ho můžete přidat do dezertů, dresinků nebo jiných pokrmů – pro inspiraci se můžete podívat na náš výběr receptů s kolagenem Vital Proteins.

*Interní srovnání obchodovaných doplňků stravy s obsahem kolagenových peptidů, uvedených v seznamu 04H1P OTH.DIET.SUPPLEM-POWDERS. IQVIA, ČR, srovnání provedeno v lednu 2023.
Vital Proteins Collagen Peptides: kolagen (z hovězího) 20 g/denní dávka. Vital Proteins Marine Collagen: kolagen (z ryb): 12 g/denní dávka.

** Collagen Peptides neochucené. Zdroj: SPINS, TOTAL US MULO, + NATURAL ENHANCED, L52 weeks ending 03/20/2022